GORGONZOLA PICCANTE krąg 1/4
Oryginalny włoski ser z niebieską, szlachetną pleśnią. Wyróżnia go aksamitna, kremowa konsystencja i pikantny smak. Gorgonzola Piccante doskonale się topi, polecana jest szczególnie do wszelkiego rodzaju dań zapiekanych oraz do przyrządzania sosów. Posiada oznaczenie DOP, będące gwarancją autentyczności pochodzenia mleka, z którego jest wytwarzany właściwego danemu regionowi Włoch. Spełnia też restrykcyjne normy dotyczące samej produkcji. Ser Gorgonzola produkowany jest z mleka krowiego, pasteryzowanego. Zawiera 48% tłuszczu.

Rodzaj dania
Trudność przygotowania
Ilosć porcji
-
Gruszki w cieście francuskim zapieczone z Gorgonzolą i orzechami
Na spotkanie z przyjaciółmiŚredni2-4 osobyZupa szparagowa z Gorgonzolą
Na obiadŁatwy3-6 osóbSałatka z rukolą, gruszką, orzechami i Gorgonzolą
Na lunchŚredni2-4 osobyRajska sałatka z figami i Gorgonzolą
Na spotkanie z przyjaciółmiTrudny3-6 osóbKarmelizowana rozkosz – sałatka z gruszką, orzechami i Gorgonzolą
Na spotkanie z przyjaciółmiŚredni3-6 osób