GORGONZOLA PICCANTE krąg 1/4

Oryginalny włoski ser z niebieską, szlachetną pleśnią. Wyróżnia go aksamitna, kremowa konsystencja i pikantny smak. Gorgonzola Piccante doskonale się topi, polecana jest szczególnie do wszelkiego rodzaju dań zapiekanych oraz do przyrządzania sosów. Posiada oznaczenie DOP, będące gwarancją autentyczności pochodzenia mleka, z którego jest wytwarzany właściwego danemu regionowi Włoch. Spełnia też restrykcyjne normy dotyczące samej produkcji. Ser Gorgonzola produkowany jest z mleka krowiego, pasteryzowanego. Zawiera 48% tłuszczu.

Rodzaj dania
Trudność przygotowania
Ilosć porcji
  • Gruszki w cieście francuskim zapieczone z Gorgonzolą i orzechami

    Na spotkanie z przyjaciółmi
    Średni
    2-4 osoby
  • Zupa szparagowa z Gorgonzolą

    Na obiad
    Łatwy
    3-6 osób
  • Sałatka z rukolą, gruszką, orzechami i Gorgonzolą

    Na lunch
    Średni
    2-4 osoby
  • Rajska sałatka z figami i Gorgonzolą

    Na spotkanie z przyjaciółmi
    Trudny
    3-6 osób
  • Karmelizowana rozkosz – sałatka z gruszką, orzechami i Gorgonzolą

    Na spotkanie z przyjaciółmi
    Średni
    3-6 osób
  • Pierożki z ciasta francuskiego nadziewane szpinakiem i serem Gorgonzola

    Na lunch
    Średni
    3-6 osób
  • Sałatka ze szpinakiem, Gorgonzolą i owocami

    Na lunch
    Łatwy
    2-4 osoby
  • Polędwica wołowa w sosie z Gorgonzoli z dodatkiem brokuł i szparagów

    Na obiad
    Średni
    3-6 osób
  • Bruschetta z Gorgonzolą, wędzoną szynką i świeżymi figami

    Na spotkanie z przyjaciółmi
    Średni
    3-6 osób
  • Spaghetti z Gorgonzolą i orzechami

    Na obiad
    Średni
    3-6 osób
  • Serowo – owocowa sałatka wiosenna

    Na lunch
    Łatwy
    2-4 osoby