DANISH BLUE CHEESE porcja

Oryginalny duński ser półtwardy z niebieską pleśnią o wyrazistym, słonawym smaku. Doskonały na deskę serów, do sosów, farszów, sałatek, past serowych i na kanapki. Idealny dodatek do dań zapiekanych. Z Danish Blue Cheese najlepiej komponują sie ciężkie, czerwone wina wytrawne lub białe, słodkie. Produkowany z mleka krowiego, pasteryzowanego. Zawiera 50% tłuszczu.

Rodzaj dania
Trudność przygotowania
Ilosć porcji
  • Krem brokułowy z serem Danish Blue Cheese

    -
    -
    -
  • Zupa dyniowa z serem Danish Blue Cheese

    Na obiad
    -
    3-6 osób
  • Makaron w sosie śmietanowym z serem Danish Blue Cheese

    Na obiad
    Średni
    3-6 osób
  • Duński hamburger z serem Danish Blue Cheese

    Na obiad
    Średni
    3-6 osób