Gorgonzola
Oryginalny włoski ser miękki z niebieską, szlachetną pleśnią, o idealnie kremowej konsystencji i wyrazistym smaku. Ser o marmurkowym wyglądzie, z jasnoróżową skórką pięknie zaprezentuje się ze świeżymi brzoskwiniami, gruszkami, bazylią. Idealny do fig, daktyli, suszonych moreli. Doskonały do sosów i sałatek.

Rodzaj dania
Trudność przygotowania
Ilosć porcji
-

Gruszki w cieście francuskim zapieczone z Gorgonzolą i orzechami
Na spotkanie z przyjaciółmiŚredni2-4 osoby
Zupa szparagowa z Gorgonzolą
Na obiadŁatwy3-6 osób
Sałatka z rukolą, gruszką, orzechami i Gorgonzolą
Na lunchŚredni2-4 osoby
Rajska sałatka z figami i Gorgonzolą
Na spotkanie z przyjaciółmiTrudny3-6 osób
Karmelizowana rozkosz – sałatka z gruszką, orzechami i Gorgonzolą
Na spotkanie z przyjaciółmiŚredni3-6 osób















