Gorgonzola

Oryginalny włoski ser miękki z niebieską, szlachetną pleśnią, o idealnie kremowej konsystencji i wyrazistym smaku. Ser o marmurkowym wyglądzie, z jasnoróżową skórką pięknie zaprezentuje się ze świeżymi brzoskwiniami, gruszkami, bazylią. Idealny do fig, daktyli, suszonych moreli. Doskonały do sosów i sałatek.

Rodzaj dania
Trudność przygotowania
Ilosć porcji
  • Gruszki w cieście francuskim zapieczone z Gorgonzolą i orzechami

    Na spotkanie z przyjaciółmi
    Średni
    2-4 osoby
  • Zupa szparagowa z Gorgonzolą

    Na obiad
    Łatwy
    3-6 osób
  • Sałatka z rukolą, gruszką, orzechami i Gorgonzolą

    Na lunch
    Średni
    2-4 osoby
  • Rajska sałatka z figami i Gorgonzolą

    Na spotkanie z przyjaciółmi
    Trudny
    3-6 osób
  • Karmelizowana rozkosz – sałatka z gruszką, orzechami i Gorgonzolą

    Na spotkanie z przyjaciółmi
    Średni
    3-6 osób
  • Polędwica wołowa w sosie z Gorgonzoli z dodatkiem brokuł i szparagów

    Na obiad
    Średni
    3-6 osób
  • Pierożki z ciasta francuskiego nadziewane szpinakiem i serem Gorgonzola

    Na lunch
    Średni
    3-6 osób
  • Sałatka ze szpinakiem, Gorgonzolą i owocami

    Na lunch
    Łatwy
    2-4 osoby
  • Bruschetta z Gorgonzolą, wędzoną szynką i świeżymi figami

    Na spotkanie z przyjaciółmi
    Średni
    3-6 osób
  • Spaghetti z Gorgonzolą i orzechami

    Na obiad
    Średni
    3-6 osób
  • Serowo – owocowa sałatka wiosenna

    Na lunch
    Łatwy
    2-4 osoby