ROQUEFORT PAPILLON RED LABEL porcja

Jeden z najstarszych francuskich serów wytwarzanych wyłącznie z mleka owiec rasy Lacaune, które pasą się na olbrzymim płaskowyżu w Aveyron. Smak jest złożony, kremowy i miękki dzięki procesowi dojrzewania, który jest obecnie wytwarzany w tych samych naturalnych jaskiniach wioski przez co najmniej 4 miesiące. "Roquefort Papillon" to najbardziej znany Roquefort o pełnym aromacie, który charakteryzuje się dużą intensywnością penicillium roqueforti.

Rodzaj dania
Trudność przygotowania
Ilosć porcji
  • Idealna na drogę – wieloziarnista bułka z serem Roquefort

    Na lunch
    Łatwy
    2-4 osoby
  • Carpaccio z buraków z sałatą i serem Roquefort

    Na lunch
    Łatwy
    2-4 osoby
  • Krem z buraków z serem Roquefort i grzankami

    Na obiad
    Średni
    3-6 osób
  • Gruszki z prosciutto i serem Roquefort

    Na spotkanie z przyjaciółmi
    Średni
    3-6 osób
  • Sałatka z cykorii z orzechami, jabłkami i serem Roquefort

    Na spotkanie z przyjaciółmi
    Łatwy
    3-6 osób
  • Klasyczna sałatka Cobb z bekonem, kurczakiem i serem Roquefort

    Na obiad
    Średni
    3-6 osób
  • Przekąska europejska – kanapki z serem Roquefort i bazylią

    Na śniadanie
    Łatwy
    2-4 osoby