PARMIGIANO REGGIANO tarty

Oryginalny włoski ser twardy, dojrzewający 12 miesięcy. Charakteryzuje się pełnym, wyrazistym smakiem. Od wieków wytwarzany jest zgodnie z tradycyjną, ściśle przestrzeganą recepturą. Posiada oznaczenie DOP, będące gwarancją autentyczności pochodzenia mleka, z którego jest wytwarzany właściwego danemu regionowi Włoch ( w tym przypadku to: Parma, Reggio Emilia, Bolonia, Modena, Mantua). Ser tarty Parmigiano Reggiano jest doskonałym dodatkiem do dań zapiekanych, zup i sałatek. Produkowany jest z mleka krowiego, surowego. Zawiera 32% tłuszczu.

Rodzaj dania
Trudność przygotowania
Ilosć porcji
  • Makaron tagliatellle z brokułami, boczkiem, smażonym jajkiem i Parmigiano Reggiano

    Na obiad
    Średni
    3-6 osób
  • Krążki cukinii zapiekane z serem Parmigiano Reggiano

    Na spotkanie z przyjaciółmi
    Średni
    3-6 osób
  • Carpaccio z cukinii z prażonymi orzechami i płatkami sera Parmigiano Reggiano

    Na spotkanie z przyjaciółmi
    Łatwy
    3-6 osób