GRANA PADANO tarty

Oryginalny włoski ser twardy, dojrzewający 12-15 miesięcy. Ser tarty Grana Padano stanowi świetny dodatek do dań na gorąco np. zup i zapiekanek. Otrzymywany jest z surowego mleka krowiego. Zawiera 32% tłuszczu. Posiada oznaczenie DOP, będące gwarancją jego autentyczności, a także podkreśleniem typowości właściwej danemu regionowi Włoch.

Rodzaj dania
Trudność przygotowania
Ilosć porcji
  • Makaron tortellini z Grana Padano i bazylią

    Na kolację
    Łatwy
    2-4 osoby
  • Sałatka z rukolą, pomidorami i serem Grana Padano

    Na spotkanie z przyjaciółmi
    Łatwy
    2-4 osoby
  • Smażone krewetki z Grana Padano, papryką i ziołami

    Na spotkanie z przyjaciółmi
    Trudny
    2-4 osoby
  • Carpaccio z cukinii z Grana Padano, koperkiem i orzechami

    Na spotkanie z przyjaciółmi
    Średni
    3-6 osób
  • Quiche z pomidorami, Grana Padano i ziołami

    Na lunch
    Średni
    3-6 osób
  • Krem pomidorowy z serem Grana Padano

    Na obiad
    Średni
    3-6 osób
  • Tradycyjna pizza „cztery sery” – Grana Padano, Mozzarella, Cheddar i Dorblu

    Na spotkanie z przyjaciółmi
    Łatwy
    3-6 osób