MOZZARELLA w solance

Ser świeży w solance o delikatnym, łagodnym smaku i elastycznej, zwartej konsystencji. Mozzarella w solance jest doskonałym składnikiem sałatek. Jej smak doskonale komponuje się z oliwą z oliwek i octem balsamicznym oraz świeżą bazylią. Do mozzarelli polecane są wina wytrawne. Ser produkowany jest z mleka krowiego, pasteryzowanego. Zawiera 45% tłuszczu.

Rodzaj dania
Trudność przygotowania
Ilosć porcji
  • Grzanki z Mozzarellą, figami oraz szynką parmeńską

    -
    -
    -
  • Grillowane panini z kurczakiem i Mozzarellą

    Na lunch
    Łatwy
    2-4 osoby
  • Sałatka z rzodkiewki arbuzowej i Mozzarelli podawana z sosem balsamicznym

    Na kolację
    Średni
    3-6 osób
  • Przekładaniec z Mozzarelli, awokado, pomidorów i sałaty

    Na obiad
    Średni
    2-4 osoby
  • Sałatka sezonowa z pomidorów i Mozzarelli

    Na lunch
    Łatwy
    2-4 osoby
  • Tradycyjna pizza „cztery sery” – Grana Padano, Mozzarella, Cheddar i Dorblu

    Na spotkanie z przyjaciółmi
    Łatwy
    3-6 osób