Grana Padano

Oryginalny włoski ser twardy, mocno dojrzały, zazwyczaj tarty lub podawany w kostkach. Intensywny smak i aromat sera idealnie komponuje się z owocami i białym pieczywem. W postaci startej stanowi świetny dodatek do dań na gorąco np. Zup i zapiekanek. Otrzymywany jest z surowego mleka krowiego.

Rodzaj dania
Trudność przygotowania
Ilosć porcji
  • Makaron tortellini z Grana Padano i bazylią

    Na kolację
    Łatwy
    2-4 osoby
  • Sałatka z rukolą, pomidorami i serem Grana Padano

    Na spotkanie z przyjaciółmi
    Łatwy
    2-4 osoby
  • Smażone krewetki z Grana Padano, papryką i ziołami

    Na spotkanie z przyjaciółmi
    Trudny
    2-4 osoby
  • Carpaccio z cukinii z Grana Padano, koperkiem i orzechami

    Na spotkanie z przyjaciółmi
    Średni
    3-6 osób
  • Krem pomidorowy z serem Grana Padano

    Na obiad
    Średni
    3-6 osób
  • Quiche z pomidorami, Grana Padano i ziołami

    Na lunch
    Średni
    3-6 osób