Ricotta

Oryginalny włoski ser świeży o łagodnym smaku. Ser ricotta to doskonały składnik deserów, serników i innych ciast, a także farszów oraz lasagne. Produkowany na bazie serwatki, z mleka krowiego, pasteryzowanego.

Rodzaj dania
Trudność przygotowania
Ilosć porcji
  • Placki z ricotty

    Na lunch
    Łatwy
    2-4 osoby
  • Tortellini ze szpinakiem, ricottą i sosem bazyliowym

    Na spotkanie z przyjaciółmi
    Średni
    3-6 osób
  • Czekoladowe naleśniki z serowym nadzieniem z ricotty

    Na lunch
    Łatwy
    3-6 osób
  • Panna cotta z mango

    Na spotkanie z przyjaciółmi
    Średni
    3-6 osób
  • Cannelloni ze szpinakiem i Ricottą w sosie beszamelowym

    Na spotkanie z przyjaciółmi
    Średni
    3-6 osób
  • Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem, Ricottą i jogurtem

    Na obiad
    Średni
    3-6 osób
  • Mini serniczki z ricotty

    Na deser
    Średni
    2-4 osoby
  • Lodowy deser malinowo – serowy

    Na deser
    Średni
    2-4 osoby
  • Conchiglie faszerowane ricottą i bazylią

    Na spotkanie z przyjaciółmi
    Średni
    2-4 osoby
  • Muffiny – mini serniczki z owocami i miętą

    Na deser
    Łatwy
    3-6 osób
  • Placuszki brokułowe z serem Cheddar i komosą ryżową

    -
    Średni
    3-6 osób