DOR BLU klinek

Ser z przerostem szlachetnej niebieskiej pleśni. Idealny do serwowania na desce serów, doskonały do kanapek lub tartinek koktajlowych. Polecany do sałatek, farszów, sosów, zapiekanek, past serowych. Do sera pleśniowego Dorblu najlepiej pasują wina półwytrawne, biały burgund. Produkowany z mleka krowiego pasteryzowanego. Zawiera 50% tłuszczu.

Rodzaj dania
Trudność przygotowania
Ilosć porcji
  • Dynie nadziewane kaszą kuskus, cukinią i serem Dorblu

    -
    -
    -
  • Małże zapieczone z serem Dorblu

    Na spotkanie z przyjaciółmi
    Trudny
    3-6 osób
  • Bakłażan zapiekany z pomidorami i serem Dorblu

    Na obiad
    Średni
    3-6 osób
  • Krem szpinakowy z serem Dorblu

    Na lunch
    Łatwy
    2-4 osoby
  • Spaghetti z serem Dorblu z dodatkiem bazylii

    Na spotkanie z przyjaciółmi
    Łatwy
    2-4 osoby
  • Makaron z awokado, warzywami i serem Dorblu

    Na lunch
    Średni
    3-6 osób
  • Stek z polędwicy wołowej z pomidorami, ciecierzycą i sosem serowym Dorblu

    Na obiad
    Średni
    3-6 osób
  • Dyniowe risotto z serem Dorblu

    Na kolację
    Łatwy
    3-6 osób
  • Brzoskwinie zapieczone z serem Dorblu, orzechami i miodem

    Na deser
    Średni
    3-6 osób
  • Tradycyjna pizza „cztery sery” – Grana Padano, Mozzarella, Cheddar i Dorblu

    Na spotkanie z przyjaciółmi
    Łatwy
    3-6 osób
  • Sałatka morska z grillowanymi krewetkami i serem Dorblu

    Na lunch
    Łatwy
    2-4 osoby
  • Tagliatelle z serem Dorblu

    Na obiad
    Średni
    2-4 osoby