DOR BLU blok
Ser z przerostem szlachetnej niebieskiej pleśni. Idealny do serwowania na desce serów, doskonały do kanapek lub tartinek koktajlowych. Polecany do sałatek, farszów, sosów, zapiekanek, past serowych. Do sera pleśniowego Dorblu najlepiej pasują wina półwytrawne, biały burgund. Produkowany z mleka krowiego pasteryzowanego. Zawiera 50% tłuszczu.

Rodzaj dania
Trudność przygotowania
Ilosć porcji
-
Bakłażan zapiekany z pomidorami i serem Dorblu
Na obiadŚredni3-6 osóbKrem szpinakowy z serem Dorblu
Na lunchŁatwy2-4 osobyDynie nadziewane kaszą kuskus, cukinią i serem Dorblu
---Małże zapieczone z serem Dorblu
Na spotkanie z przyjaciółmiTrudny3-6 osóbTagliatelle z serem Dorblu
Na obiadŚredni2-4 osoby