RED LEICESTER porcja

WYKE FARMS to nowa gama najwyższej jakości brytyjskich serów! Produkcja serów odbywa się w Wyke Champflower w Somerset niedaleko od miasta „Cheddar”, z którego wywodzą się oryginalne sery Cheddar. Red Leicester to brytyjski ser półtwardy produkowany z mleka krowiego pasteryzowanego o zawartości min. 48% tłuszczu w suchej masie. Okres dojrzewania to ok. 6 miesięcy. Charakteryzuje się kremowym, łagodnym smakiem, a jego intensywność oceniana jest na poziomie 3 w skali 1-6.

Rodzaj dania
Trudność przygotowania
Ilosć porcji
  • Smażony kalafior zapiekany w serze Cheddar

    Na obiad
    Średni
    2-4 osoby
  • Domowa zupa ziemniaczana z bekonem, czosnkiem i serem Cheddar

    Na obiad
    Średni
    3-6 osób
  • Tortilla z jajkiem, serem Cheddar i kukurydzą

    Na lunch
    Średni
    3-6 osób
  • Omlet z serem Cheddar i zieleniną

    Na śniadanie
    Średni
    2-4 osoby
  • Krem brokułowy z serem Cheddar

    Na obiad
    Średni
    3-6 osób
  • Kanapka z warzywami, sałatą i serem Cheddar

    Na lunch
    Łatwy
    2-4 osoby
  • Tradycyjna pizza „cztery sery” – Grana Padano, Mozzarella, Cheddar i Dorblu

    Na spotkanie z przyjaciółmi
    Łatwy
    3-6 osób