FETA GRECKA PDO kostki w solance
Oryginalna grecka feta w postaci kostek sera zanurzonych w zalewie solankowej. Produkowana jest z mieszanki mleka owczego (70%) i koziego (30%), którym zawdzięcza swój intensywny, oryginalny smak. Zdecydowanie różni się od popularnego produktu typu feta nie tylko smakiem ale również strukturą – jest bardziej kruchy. Posiada chronione Oznaczenie Pochodzenia – PDO. Jest niezastąpionym składnikiem sałatek. Zawiera 45% tłuszczu w suchej masie.

Rodzaj dania
Trudność przygotowania
Ilosć porcji
-
Sałatka ze szpinaku, jajek i sera Feta
Na lunchŚredni2-4 osobyKrem z dyni z serem Feta i pietruszką
Na obiadŚredni3-6 osóbSałatka z rukoli, sera Feta i ziaren granatu
Na spotkanie z przyjaciółmi-3-6 osóbSzpinak na ciepło z Fetą i oliwkami
Na lunchŁatwy2-4 osobyGrillowana pierś z kurczaka nadziewana szpinakiem z serem Feta
Na obiadŚredni3-6 osóbOgórkowe ruloniki nadziewane Fetą, ziołami, pieprzem tureckim i czarnymi oliwkami
Na spotkanie z przyjaciółmiŚredni-