Feta
Oryginalna grecka feta o charakterystycznym smaku i kruchości, odróżniającymi ser od popularnych produktów typu feta. Niezastąpiony składnik pysznych sałatek. Ser wytwarzany jest z mieszanki mleka owczego (70%) i koziego (30%), którym zawdzięcza swój intensywny smak.

Rodzaj dania
Trudność przygotowania
Ilosć porcji
-

Cukinia nadziewana serem Feta z tymiankiem, cebulą i pieczarkami
Na spotkanie z przyjaciółmiŚredni3-6 osób
Ogórkowe ruloniki nadziewane Fetą, ziołami, pieprzem tureckim i czarnymi oliwkami
Na spotkanie z przyjaciółmiŚredni-
Grecka sałatka z serem Feta, pomidorem, oliwkami, rukolą i ogórkiem
Na lunchŚredni2-4 osoby
Grillowane ruloniki z bakłażana nadziewane Fetą, pomidorami i bazylią
---
Papryczki nadziewane Fetą
Na spotkanie z przyjaciółmiŚredni3-6 osób
Tarta ze szpinakiem i serem Feta
Na spotkanie z przyjaciółmiŚredni3-6 osób

















