Feta

Oryginalna grecka feta o charakterystycznym smaku i kruchości, odróżniającymi ser od popularnych produktów typu feta. Niezastąpiony składnik pysznych sałatek. Ser wytwarzany jest z mieszanki mleka owczego (70%) i koziego (30%), którym zawdzięcza swój intensywny smak.

Rodzaj dania
Trudność przygotowania
Ilosć porcji
  • Cukinia nadziewana serem Feta z tymiankiem, cebulą i pieczarkami

    Na spotkanie z przyjaciółmi
    Średni
    3-6 osób
  • Papryczki nadziewane Fetą

    Na spotkanie z przyjaciółmi
    Średni
    3-6 osób
  • Tarta ze szpinakiem i serem Feta

    Na spotkanie z przyjaciółmi
    Średni
    3-6 osób
  • Letnia sałatka z truskawkami, liśćmi szpinaku i serem Feta

    Na lunch
    Średni
    2-4 osoby
  • Pieczone słodkie ziemniaki z Fetą i szczypiorkiem

    Na kolację
    Łatwy
    3-6 osób
  • Sałatka ze szpinaku, jajek i sera Feta

    Na lunch
    Średni
    2-4 osoby
  • Krem z dyni z serem Feta i pietruszką

    Na obiad
    Średni
    3-6 osób
  • Sałatka z rukoli, sera Feta i ziaren granatu

    Na spotkanie z przyjaciółmi
    -
    3-6 osób
  • Szpinak na ciepło z Fetą i oliwkami

    Na lunch
    Łatwy
    2-4 osoby
  • Grillowana pierś z kurczaka nadziewana szpinakiem z serem Feta

    Na obiad
    Średni
    3-6 osób
  • Ogórkowe ruloniki nadziewane Fetą, ziołami, pieprzem tureckim i czarnymi oliwkami

    Na spotkanie z przyjaciółmi
    Średni
    -
  • Grecka sałatka z serem Feta, pomidorem, oliwkami, rukolą i ogórkiem

    Na lunch
    Średni
    2-4 osoby
  • Grillowane ruloniki z bakłażana nadziewane Fetą, pomidorami i bazylią

    -
    -
    -