Feta
Oryginalna grecka feta o charakterystycznym smaku i kruchości, odróżniającymi ser od popularnych produktów typu feta. Niezastąpiony składnik pysznych sałatek. Ser wytwarzany jest z mieszanki mleka owczego (70%) i koziego (30%), którym zawdzięcza swój intensywny smak.

Rodzaj dania
Trudność przygotowania
Ilosć porcji
-
Cukinia nadziewana serem Feta z tymiankiem, cebulą i pieczarkami
Na spotkanie z przyjaciółmiŚredni3-6 osóbSałatka z rukoli, sera Feta i ziaren granatu
Na spotkanie z przyjaciółmi-3-6 osóbSzpinak na ciepło z Fetą i oliwkami
Na lunchŁatwy2-4 osobyGrillowana pierś z kurczaka nadziewana szpinakiem z serem Feta
Na obiadŚredni3-6 osóbOgórkowe ruloniki nadziewane Fetą, ziołami, pieprzem tureckim i czarnymi oliwkami
Na spotkanie z przyjaciółmiŚredni-Grecka sałatka z serem Feta, pomidorem, oliwkami, rukolą i ogórkiem
Na lunchŚredni2-4 osoby