CHEDDAR MILD porcja
WYKE FARMS to nowa gama najwyższej jakości brytyjskich serów! Produkcja serów odbywa się w Wyke Champflower w Somerset niedaleko od miasta „Cheddar”, z którego wywodzą się oryginalne sery Cheddar. Cheddar Mild to brytyjski ser półtwardy produkowany z mleka krowiego pasteryzowanego o zawartości min. 48% tłuszczu w suchej masie. Okres dojrzewania to ok. 3 miesiące. Charakteryzuje się łagodnym, kremowym smakiem, a jego intensywność oceniana jest na poziomie 2 w skali 1-6.

Rodzaj dania
Trudność przygotowania
Ilosć porcji
-
Omlet z serem Cheddar i zieleniną
Na śniadanieŚredni2-4 osobySmażony kalafior zapiekany w serze Cheddar
Na obiadŚredni2-4 osobyDomowy burger wołowy z serem Cheddar
Na obiadŚredni2-4 osobyPlacuszki brokułowe z serem Cheddar i komosą ryżową
-Średni3-6 osóbDomowa zupa ziemniaczana z bekonem, czosnkiem i serem Cheddar
Na obiadŚredni3-6 osóbTortilla z jajkiem, serem Cheddar i kukurydzą
Na lunchŚredni3-6 osób