CHEDDAR EXTRA MATURE porcja
WYKE FARMS to nowa gama najwyższej jakości brytyjskich serów! Produkcja serów odbywa się w Wyke Champflower w Somerset niedaleko od miasta „Cheddar”, z którego wywodzą się oryginalne sery Cheddar. Cheddar Extra Mature to brytyjski ser półtwardy produkowany z mleka krowiego pasteryzowanego o zawartości min. 48% tłuszczu w suchej masie. Okres dojrzewania to ok. 12 miesięcy. Charakteryzuje się intensywnym, lekko pikantnym smakiem, a jego intensywność oceniana jest na poziomie 5 w skali 1-6.

Rodzaj dania
Trudność przygotowania
Ilosć porcji
-

Domowy burger wołowy z serem Cheddar
Na obiadŚredni2-4 osoby
Placuszki brokułowe z serem Cheddar i komosą ryżową
-Średni3-6 osób
Domowa zupa ziemniaczana z bekonem, czosnkiem i serem Cheddar
Na obiadŚredni3-6 osób
Tortilla z jajkiem, serem Cheddar i kukurydzą
Na lunchŚredni3-6 osób
Omlet z serem Cheddar i zieleniną
Na śniadanieŚredni2-4 osoby
Smażony kalafior zapiekany w serze Cheddar
Na obiadŚredni2-4 osoby


















