Cheddar

Ser półtwardy o charakterystycznym ziarnisto-kwaskowym posmaku. Produkowany jest z mleka krowiego, pasteryzowanego. Idealny na deskę serów, zapiekanek oraz tarcia.

Rodzaj dania
Trudność przygotowania
Ilosć porcji
  • Smażony kalafior zapiekany w serze Cheddar

    Na obiad
    Średni
    2-4 osoby
  • Domowy burger wołowy z serem Cheddar

    Na obiad
    Średni
    2-4 osoby
  • Placuszki brokułowe z serem Cheddar i komosą ryżową

    -
    Średni
    3-6 osób
  • Domowa zupa ziemniaczana z bekonem, czosnkiem i serem Cheddar

    Na obiad
    Średni
    3-6 osób
  • Tortilla z jajkiem, serem Cheddar i kukurydzą

    Na lunch
    Średni
    3-6 osób
  • Omlet z serem Cheddar i zieleniną

    Na śniadanie
    Średni
    2-4 osoby
  • Krem serowy Cheddar z dodatkiem brokuł

    Na obiad
    Łatwy
    3-6 osób
  • Wrap z salami, pomidorami, serem Cheddar i sałatą

    Na lunch
    Łatwy
    3-6 osób
  • Quesadillas z kurczakiem, serem Cheddar i papryczkami jalapeno

    Na lunch
    Średni
    3-6 osób
  • Brokuły na parze z serem Cheddar

    -
    -
    -
  • Kanapka z warzywami, sałatą i serem Cheddar

    Na lunch
    Łatwy
    2-4 osoby
  • Zupa serowo-brokułowa

    Na obiad
    Łatwy
    2-4 osoby
  • Krem brokułowy z serem Cheddar

    Na obiad
    Średni
    3-6 osób
  • Tradycyjna pizza „cztery sery” – Grana Padano, Mozzarella, Cheddar i Dorblu

    Na spotkanie z przyjaciółmi
    Łatwy
    3-6 osób